Baileys cupcakes

Jak jste si jistě všimli, v poslední době  jsou jedním z velmi moderních dezertů tzv. cupcaky.   Jednoduchý, malý dortík, který udělá velkou parádu na nejedné oslavě. 

Musím se přiznat, že i já je velmi ráda peču. Zkouším nové kombinace chutí a zdobení. Dnes přináším tip na cupcaky s příchutí lahodného Baileys a čokoládovou polevou namísto krému. 

Ingredience:

  • 225 ml krémového likéru Baileys Original
  • 250 g hladké mouky 
  • 3 čajové lžičky kypřícího prášku 
  • ½ čajové lžičky soli 
  • 125 g hnědého cukru 
  • 1 střední vejce 
  • 90 ml rostlinného oleje 

Poleva

  • 50 g tmavé čokolády
  • 1 pomeranč

Postup:

Nejprve si předehřejeme troubu na 190°C.

Do mísy připravíme všechny suché ingredience - mouku, kypřící prášek, sůl a hnědý cukr.

V jiné nádobě vymícháme z Baileys, vejce a oleje hladkou směs.

Do tekuté směsi postupně přisypáváme suché ingredience a důkladně promícháme metličkou. Na plech na muffiny si vyskládáme papírové košíčky a naplníme je připraveným těstem.

Pečeme 25 - 30 minut, dokud těsto nezezlátne. Poté necháme vychladnout.

Dále si připravíme polevu. Ve vodní lázni rozpustíme tmavou čokoládu. Mícháme, dokud se zcela nerozpustí. Čokoládu můžeme dochutit šťávou z jednoho pomeranče.