Vařím s Bonduelle

27.06.2019

V létě nechce nikdo z nás trávit dlouhé hodiny v kuchyni a potit se u rozpálených plotýnek či trouby. Přesto touha po něčem dobrém k snědku je veliká. Ideální pro tohle období jsou lehké saláty, pomazánky, dipy a podobná, rychle připravená jídla. Dnes vám přináším dva recepty, které připravíte snadno a chutně a to vše s pomocí fantastických výrobků Bonduelle.

Hummus z červené řepy

 Ingredience

  • 2 balení Bonduelle Strouhaná řepa Vapeur (425 ml)
  • 1 balení Bonduelle Cizrna Vapeur (425 ml)
  • 2 citróny
  • 1 PL mletého kmínu a 1 PL celého kmínu
  • sůl, pepř
  • bílý jogurt
  • hrst mátových lístků
  • oblíbené pečivo nebo řapíkatý celer k podávání

Strouhanou řepu Bonduelle Vapeur slijeme a vložíme do mixéru. Přidáme k ní Bonduelle cizrnu Vapeur, šťávu z citrónů, mletý kmín, sůl a pepř. Vše rozmixujeme na hladkou směs.

Hotový hummus vložíme na talíř, do středu přidáme jogurt a posypeme mátovými lístky.

Podáváme s oblíbeným pečivem nebo řapíkatým celerem

Salát z řepy s pomerančem a kešu oříšky

Ingredience

  • 1 balení Bonduelle Strouhaná řepa Vapeur (425 ml)
  • 100 g kešu oříšků
  • 1 pomeranč
  • 2 PL olivového oleje
  • 2 ČL medu

Strouhanou řepu Bonduelle Vapeur slijeme a vysypeme do větší nádoby.  Přidáme pomeranč nakrájený na kostky a kešu oříšky. 

Vše zalijeme zálivkou, kterou jsme vytvořili smícháním olivového oleje a medu.