Citronový steak z tuňáka s bylinkami a pečenými brambory

Kus čerstvé ryby, citron, libeček, česnek, kvalitní olivový olej, sůl - pár ingrediencí, z kterých připravíte velkou parádu!

Ingredience na 2 porce

  • 2 steaky z tuňáka (cca 150g)
  • 1 větší stroužek česneku
  • Hrubozrnnou sůl
  • Libeček
  • Citron
  • Olivový olej

Česnek, sůl, libeček, šťávu z půlky citronu a 2 lžíce olivového oleje vložíme do hmoždíře a utřeme pastu. Směsí potřeme steaky z tuňáka a necháme v lednici 2 hodiny odležet. 

Uleželé steaky opékáme na grilovací pánvičce nebo na grilu přibližně 2 minuty z každé strany.

Jako přílohu jsem zvolila pečené brambory ve slupce s cibulí a zeleninový salát.

Brambory důkladně omyjeme kartáčkem, vložíme do hrnce s osolenou vodou a uvaříme do poloměkka. Poté scedíme, překrojíme na půl, vyskládáme na plech, potřeme olivovým olejem, a dle potřeby dosolíme. Přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli a pečeme v troubě rozpálené na 200 stupňů dokud brambory pěkně nezezlátnou. 

Salát z Pak Choi s pažitkovým dresingem

  • 2 hlavičky salátu Pak Choi
  • 2 hrstky rukoly
  • pár cherry rajčátek
  • 1 jarní cibulka

Dresing 

  • 2 lžíce bílého jogurtu
  • 2 lžíce majonézy
  • 1 lžička medové hořčice
  • 1 lžička hrubozrnné hořčice
  • svazek pažitky
  • sůl a pepř