Brownie muffiny

Pár kvalitních surovin a recept stvořený pro čokoholiky je na světě. Spojila jsem vlastně dva dezerty v jeden - brownie a muffiny. Výsledkem je vynikající, univerzální zákusek ke kávě nebo jen tak k odpolední svačině. Tenká křupavá vrstvička ukrývá hutné a přitom vláčné, extra čokoládové těsto. Věřím, že i vy si tento dezert zamilujete. 

Ingredience na 12 košíčků

  • 2 vejce
  • 120g třtinového cukru
  • 130g másla
  • 100g vysokoprocentní čokolády, ideálně Willies Cacao
  • 65g mandlové mouky

Prvně si předehřejeme troubu na 180 stupňů. Máslo spolu s čokoládou rozpustíme ve vodní lázni. Mezitím vyšleháme dvě vejce spolu s cukrem do husté pěny. 

Potom pozvolna zašleháváme rozpuštěnou čokoládu s máslem. Důležité je čokoládovou hmotu přidávat opravdu pomalu, za stálého míchání, aby se vajíčka s čokoládou spojila.

Na závěr vmícháme mandlouvou mouku, rozdělíme těsto do 12 košíčků na muffiny a dáme péct do vyhřáté trouby přibližně na 10 minut. 

Základem tohoto receptu, je použít opravdu dobrou, kvalitní, vysokoprocentní čokoládu. Já použila čokoládu Willie´s Cacao 100% Venezuelan Black Carenero, kterou zakoupíte v eshopu světových chutí Vychutnávej.  

Jsem moc ráda, že jsem měla možnost vyzkoušet tento druh čokolády. Díky ní jsou tyto brownie muffiny opravdovou sladkou delikatesou. 

A pokud milujete čokoládu stejně jako já, mám pro vás ještě jednu informaci nebo spíš výzvu. Upečte či uvařte něco s z čokolády Willie´s Cacao, svůj výrobek vyfoťte a fotku včetně receptu přidejte k soutěžnímu příspěvku na FB stránkách Vychutnávej. Tři nejúspěšnější recepty s nejvyšším počtem lajků vyhrají Degustační sadu čokolád. Navíc budou jejich recepty zvěčněny v Receptech chutí na Vychutnávej.cz. 

No není to lákavé?