TUC Bakefuls

Procházky s manželem milujeme. Od té doby co máme pejska, chodíme do přírody čím dál častěji a ještě raději než kdy dřív. A co teprve až budeme vyrážet do terénu i s kočárkem?! To bude teprve bájo.

Tuto letní sezónu jsme si oblíbili vždy přibalit do batohu i piknikovou deku a aspoň něco malého na zub. Vybereme vždy nějaké pěkné klidné místo, mimo civilizaci, kde si chvíli sedneme, blbneme s Fidorkou a užíváme jeden druhého. 

Mám pro Vás opět nějaké tipy co přibalit jako malé občerstvení. Jeden zůstane ještě v utajení (o tom teprve píšu článek), ale o TUC Bakefuls Vám musím říct už dnes. Jsou totiž k dostání v ideálním, malém balení, které se vejde téměř všude. Do boční kapsy u batohu, do kabelky... žádný zbytečně velký pytlík plný vzduchu a na dně pár lupínků. 

Nejedná se o klasické krekry ani smažené, mastné chipsy. TUC Bakefuls jsou PEČENÉ lupínky s menším obsahem soli. Jsou lehčí, tenčí a nechybí jim křupavost, která je tak oblíbená u klasických brambůrků.

Já tuhle pečenou variantu velmi uvítala, protože po celou dobu těhotenství mám chuť na samé gastro "prasárničky". Omluvte mě, za ten výraz, ale opravdu nevím jak jinak nazvat mé těhu chutě. Jedla bych jen majonézové saláty, tatarku, chipsy, sladkosti a sem tam si skočila na nějaký ten fastfood. Divím se, že ještě nevypadám jak dvounohá koule. Když mě tedy přepadne chuť na slané chroupání, sáhnu po těchto pečených lupíncích a říkám si, že to je menší zlo než jiné smažené pochutinky. Nejvíce mi zachutnala klasika - solené TUCky. TUC Bakefuls jsou v regálech obchodů rovnou ve třech oblíbených příchutích. Již zmiňovaná sůl, příchuť krémového sýru a cibule a pro milovníky méně tradičních chutí je na výběr Sweet Chilli. Ty jsou mimochodem skvělé v kombinaci s rajčatovou salsou, kterou si také zakoupíte v obchodě nebo připravíte doma.

Domácí rajčatová salsa

  • 2 lžíce olivového oleje
  • Menší cibule
  • 1-2 stroužky česneku
  • Malý rajčatový protlak
  • 4 rajčata
  • Sůl, pepř, popřípadě cukr

Nejprve křížem nakrojíme rajčata a spaříme vroucí vodou. Jednoduše tak odstraníme slupku. Pak rajčata zbavíme "bubáka" a nakrájíme na opravdu drobné kousky.

Na pánvičce rozpálíme olivový olej, přidáme jemně nasekanou cibulku, česnek a minutku restujeme. Hned jakmile se česnek rozvoní, přidáme rajčatový protlak, rajčata, sůl a pepř. Dusíme přibližně 10 minut. Dle potřeby můžeme mírně podlít vodou, ale opravdu stačí jen malinko. Pokud se Vám bude