Rybí pomazánka s mrkví

Právě teď nastává ta doba, kdy si můžeme na zahrádce utrhnout jednu z prvních, šťavnatých mrkviček. Hned jsem musela trochu zaexperimentovat a zkusila jsem ji přidat do rybí pomazánky, kterou u nás doma všichni milují. 

Ingredience:

  • 1 konzerva rybiček, nejraději používám drceného tuňáka ve vlastní šťávě
  • 1 menší cibule
  • 1 mrkev
  • 1 pomazánkové máslo
  • 1-2 lžíce majonézy
  • 1-2 lžičky hořčice
  • sůl, pepř

Postup:

Očistěnou mrkev nastrouháme na jemném struhadle, cibuli pokrájíme na velmi drobné kousky a smícháme s pomazánkovým máslem, drceným tuňákem (přebytečnou šťávu scedíme) a majonézou. Dle vlastní chuti přidáme hořčici, sůl a pepř. Kdo chce může přidat pár kapek citronové šťávy.

Pomazánky jsou ideální rychlou večeří a s čerstvým, domácím pečivem nemají chybu.