Rybí pomazánka s mrkví
Právě teď nastává ta doba, kdy si můžeme na zahrádce utrhnout jednu z prvních, šťavnatých mrkviček. Hned jsem musela trochu zaexperimentovat a zkusila jsem ji přidat do rybí pomazánky, kterou u nás doma všichni milují.
Ingredience:
- 1 konzerva rybiček, nejraději používám drceného tuňáka ve vlastní šťávě
- 1 menší cibule
- 1 mrkev
- 1 pomazánkové máslo
- 1-2 lžíce majonézy
- 1-2 lžičky hořčice
- sůl, pepř
Postup:
Očistěnou mrkev nastrouháme na jemném struhadle, cibuli pokrájíme na velmi drobné kousky a smícháme s pomazánkovým máslem, drceným tuňákem (přebytečnou šťávu scedíme) a majonézou. Dle vlastní chuti přidáme hořčici, sůl a pepř. Kdo chce může přidat pár kapek citronové šťávy.
Pomazánky jsou ideální rychlou večeří a s čerstvým, domácím pečivem nemají chybu.