Jahodový piškotík

Minulý týden mě kamarádka navnadila na tento extra rychlý a neskutečně dobrý dezert. Ke kafíčku mi totiž naservírovala malinový piškotík.

Jelikož už nám na zahrádce krásně dozrávají jahůdky, udělala jsem malou ovocnou obměnu a přidala pár lístečků máty. Výsledek je vynikající.

Ingredience:

  • dětské piškoty
  • 2 zakysané smetany
  • agávový sirup dle chuti
  • jahody
  • pár lístků máty

Postup:         

Na piškotík jsem použila formu na chlebíček 20x11 cm - doporučovala bych dělat rovnou z dvojité dávky do větší nádoby, jelikož ta moje byla evidentně hodně malá - po uležení byl do půl hodinky celý pryč. To je ten nejlepší důkaz toho, že chutná!

Formu vyložíme potravinářskou folií, dno vyskládáme nakrájenými jahodami (kdo chce, může přidat pár nasekaných lístků máty), potřeme oslazenou, zakysanou smetanou a dále naskládáme piškoty. Takto tvoříme jednotlivé vrstvy, dokud nebude forma plná nebo dokud nám nedojdou suroviny.

Dáme do ledničky, nejlépe přes noc, aby se suroviny proležely, a pak už si jen pochutnáváme.