Ořechové suchárky
Taky vám při pečení cukroví a přípravy vaječného koňaku zbývají v ledničce bílky a nevíte co s nimi? U nás je velmi oblíbený tento recept na tenké, jemně nasládlé, křupavé plátky plné oříšků.
Ingredience:
- 4 bílky
- 100g mletého cukru
- 100g polohrubé mouky
- 160g oříšků - vlašské, lískové nebo mandle
Postup
Příprava těchto suchárků je velmi jednoduchá, jen si ji musíme rozdělit na dva dny. První den upečeme bílkový chlebíček. Bílky vyšleháme společně s cukrem na pevný sníh. Vmícháme prosátou polohrubou mouku a celé ořechy.
Formu na chlebíček nebo srnčí hřbet vymažeme máslem a vysypeme moukou. Směs rovnoměrně uhladíme do formy a dáme péct do vyhřáté trouby na 180 st. přibližně 30 - 40minut.
Po upečení necháme chlebíček vychladnout. Poté jej zabalíme do čisté utěrky a necháme do druhého dne odležet.
Následující den chlebíček nakrájíme ostrým nožem na tenké plátky (cca 3mm). Plátky rozložíme na plech vyložený pečícím papírem a opět vložíme do trouby. Sušíme na 120 - 130st. asi půl hodiny.
Vhodná velikost formy je přibližně 30x10cm