Tartaletky s Nekávou
- 90g hladké mouky
- 30g moučkového cukru
- špetka soli
- 3 - 4 lžíce BIO kokosového oleje
- 2 lžíce ledové Nekávy
- 2 lžičky směsi Nekávy
Ingredience na náplň
- 80g mletých vlašských ořechů
- 30ml Nekávy
- Cukr dle chuti
Neprve připravíme těsto. Hladkou mouku prosejeme do mísy. Přidáme cukr, sůl, kokosový olej i Nekávu a rukou zpracujeme těsto, které necháme v lednici odležet. Ideální je, udělat těsto den dopředu a nechat ho v lednici přes noc.
Na náplň rozmixujeme vlašské ořechy na jemno. Zalijeme espressem Nekávy a dle potřeby osladíme. Pokud se bude zdát, že je náplň příliš hustá, naředíme ji mlékem (může být i rostlinné). Promícháme a dáme chvíli stranou.
Formičky na tartaletky vymažeme kokosovým olejem. Těsto vyndáme z lednice, propracujeme a vyválíme na placku o síle přibližně 3mm. Z těsta vykrojíme o něco větší kolečka, než je průměr připravených formiček. Kolečka dáme do tartaletek a prsty vymačkáme až k hornímu okraji formičky. Těsto propícháme vidličkou a pečeme na 170 stupňů přibližně 10 - 15 minut. Upečené tartaletky vyndáme z formiček ještě za tepla.
Vychladlé tartaletky naplníme ořechovou směsí a ozdobíme ovocem. Kdo chce, může přidat ještě čokoládovou polevu.