Houbový štrůdl

Ingredience:

  • Balení listového těsta - 3 plátky
  • 10 větších hub
  • 1 cibule
  • 2 - 3 kostky Lučiny
  • pórek dle chuti
  • sůl, pepř
  • olej


Na oleji orestujeme dozlatova jemně nakrájenou cibuli. Přidáme očistěné, na kousky pokrájené houby a dusíme přibližně 10 minut. Dle potřeby podlijeme vodou. Jakmile se veškeré tekutina odpaří, odstavíme hrnec z ohně a necháme vychladnout.

Mezitím si připravíme listové těsto. Všechny 3 kousky z balení, vyválíme na tenký plát. 

Dále si nakrájíme pórek na kolečka. Množství nechám na vás a vaší chuti. Já použila přibližně 10-ti centimetrový kousek. 

Do vychladlých hub vmícháme lučinu, pórek a dochutíme solí a pepřem. Takto připravenou směs navrstvíme rovnoměrně na všechny tři vyválená, listová těsta a zavineme do štrůdlů.

Pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 20minut. 

Tip: Do jednoho štrůdlu jsem přidala navíc pár plátků šunky a natrouhaný sýr.