Houbový štrůdl
Ingredience:
- Balení listového těsta - 3 plátky
- 10 větších hub
- 1 cibule
- 2 - 3 kostky Lučiny
- pórek dle chuti
- sůl, pepř
- olej
Na oleji orestujeme dozlatova jemně nakrájenou cibuli. Přidáme očistěné, na kousky pokrájené houby a dusíme přibližně 10 minut. Dle potřeby podlijeme vodou. Jakmile se veškeré tekutina odpaří, odstavíme hrnec z ohně a necháme vychladnout.
Mezitím si připravíme listové těsto. Všechny 3 kousky z balení, vyválíme na tenký plát.
Dále si nakrájíme pórek na kolečka. Množství nechám na vás a vaší chuti. Já použila přibližně 10-ti centimetrový kousek.
Do vychladlých hub vmícháme lučinu, pórek a dochutíme solí a pepřem. Takto připravenou směs navrstvíme rovnoměrně na všechny tři vyválená, listová těsta a zavineme do štrůdlů.
Pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 20minut.
Tip: Do jednoho štrůdlu jsem přidala navíc pár plátků šunky a natrouhaný sýr.