Salát z quinoi se zeleninou
Teplé, letní počasí si říká o lehčí jídla. Vyzkoušejte salát z quinoi s pořádnou dávkou zeleného chřestu.
Ingredience:
- 1/2 hrnku quinoi (mix červené a bílé)
- cibule
- zelený chřest
- červená paprika
- jarní cibulka
- kukuřice
- sladká, sojová omáčka
- sůl, pepř, citronová šťáva, olej
- přepuštěné máslo - České Ghíčko
Prvně dáme vařit quinou dle návodu ( 1 díl obilniny vaříme ve 2 dílech osolené vody, podobně jako rýži) a zblanšírujeme chřest.
Na ghíčku necháme zesklovatět cibuli, přidáme větší část na kostičky nakrájené papriky a po chvíli zakapeme sladkou sojovou omáčkou a citronovou šťávou. Takto připravený základ stáhneme z plotny a necháme vychladnout.
Pak už jen vše smícháme - uvařenou quinou, orestovaný, vychladlý "základ", zbylou papriku, kukuřici, kolečka jarní cibulky a zelený chřest. Směs opepříme, popřípadě dosolíme a dochutíme citronovou šťávou.
Neudávala jsem množství zeleniny - to si zvolte každý sám, dle vlastní chuti.