Salát z quinoi se zeleninou

Teplé, letní počasí si říká o lehčí jídla. Vyzkoušejte salát z quinoi s pořádnou dávkou zeleného chřestu.

Ingredience:

  • 1/2 hrnku quinoi (mix červené a bílé)
  • cibule
  • zelený chřest
  • červená paprika
  • jarní cibulka
  • kukuřice
  • sladká, sojová omáčka
  • sůl, pepř, citronová šťáva, olej
  • přepuštěné máslo -  České Ghíčko

Prvně dáme vařit quinou dle návodu ( 1 díl obilniny vaříme ve 2 dílech osolené vody, podobně jako rýži) a zblanšírujeme chřest.

Na ghíčku necháme zesklovatět cibuli, přidáme větší část na kostičky nakrájené papriky a po chvíli zakapeme sladkou sojovou omáčkou a citronovou šťávou. Takto připravený základ stáhneme z plotny a necháme vychladnout. 

Pak už jen vše smícháme - uvařenou quinou, orestovaný, vychladlý "základ", zbylou papriku, kukuřici, kolečka jarní cibulky a zelený chřest. Směs opepříme, popřípadě dosolíme a dochutíme citronovou šťávou. 

Neudávala jsem množství zeleniny - to si zvolte každý sám, dle vlastní chuti.