Zmrzlina Dr.Oetker

"Základ pro Vaše zmrzlinové nápady"

Léto se ještě nevzdává. Věřím, že nás čeká ještě pár, pořádně teplých, slunečných dnů. Dnů, kdy každému přijde vhod chutná zmrzlina. Stánků se zmrzlinou je všude více než dost, ale co si takovou sladkou dobrotu zkusit udělat doma?

Receptů a návodů na výrobu domácí zmrzliny je na internetu plno. Některé jsou moc složité, jiné vyžadují mít doma zmrzlinovač... což mnoho lidí odradí a raději zajdou do obchodu a sáhnou pro nanuk do mrazicího boxu.

Já mám pro Vás tip na novinku od Dr. Oetker - Zmrzlinu čokoládovou a Zmrzlinu s vanilkovou příchutí.

Díky magazínu Žena-in jsem se zúčastnila testování těchto zmrzlin a objevila tak novinku na trhu.

U těchto zmrzlin Vás překvapí velmi snadná příprava. Nepotřebujete žádný zmrzlinovač. Bohatě si vystačíte s ručním šlehačem. 

Práškovou směs na přípravu zmrzliny smícháte se 150ml plnotučného mléka a šleháte ručním šlehačem  na nejvyšší otáčky 3 minuty.  Vznikne Vám hladký, našlehaný krém, který již před ztuhnutím v mrazničce chutná skvěle. V této fázi můžete přimíchat tzv. vložku dle vlastní chuti - ovoce, rozdrcené sušenky, nasekané oříšky... ale věřte, že i samotná je výborná. 

Vyšlehanou směs přelijete do plastové, uzavíratelné misky, vložíte na půl hodinky do lednice a až poté minimálně na 5 hodin do mrazáku.  

Spousta mých blízkých ví, že nemám ráda pokrmy z prášku a veškeré instantní věci. Nebráním se však vyzkoušet cokoliv. Nechci totiž něco odsoudit, aniž bych danou věc ochutnala. Připravila jsem tedy jak zmrzku vanilkovou, tak čokoládovou. Nejsem žádný troškař :-D

Výsledek pro mě byl milým překvapením. Vanilková příchuť chutná opravdu jako vanilka a dokonce jsou v ní vidět miniaturní semínka z vanilkového lusku. Čokoládová zmrzlina taky nezklamala. 

Nejhorší je vydržet těch 5 hodin, než si člověk na zmrzlině může pochutnat, proto doporučuji udělat rovnou dvojitou dávku, ať máte v mrazáku stále dostatečnou zásobu.