Kořeněný perník s cuketou

Náš oblíbený recept na velmi chutný a vláčný perník. Navíc je úplně bez vážení - tzv. hrníčková rychlovka. 

Ingredience

  • 2 hrnky nahrubo nastrouhané cukety
  • 3 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek třtinového cukru (dle chuti můžete přidat)
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 lžičky skořice
  • 1/4 lžičky mletého zázvoru
  • 3 vejce
  • 1/2 hrnku rozpuštěného kokosového olej
  • 1/2 - 1 hrnek mléka
  • Špetka soli
  • Hrst nasekaných vlašských ořechů

Postup

Předehřejeme si troubu na 180 stupňů.

Cuketu očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle. Odměříme přibližně  2 hrnky a dáme do větší mísy. Promícháme spolu s ostatními surovinami - tedy s moukou, cukrem, práškem do pečiva, skořicí, zázvorem, solí, vajíčky, rozpuštěným kokosovým olejem a nasekanými oříšky. Mléko přidáváme dle potřeby. Těsto by nemělo být moc husté. 

Plech o rozměru cca 38 x 29 cm vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme tukem a vysypeme kokosem. Vlijeme na něj těsto, rovnoměrně rozetřeme a pečeme přibližně 20-30 minut. 

Ke kávičce chutná skvěle jen tak samotný nebo ještě lépe v kombinaci s kopečkem vanilkové zmrzliny!