Karamelový dortík

Další recept, připravený ve spolupráci s cukrářskými potřebami Sladké pečení z Valašského Meziříčí je tady. Tentokrát vám přidávám jeden skvělý nepečený dezert. Jeho příprava nezabere příliš mnoho času, ale výsledek rozhodně potěší vaše chuťové pohárky. Jak připravit karamelový dortík s oblíbenými Lotus sušenkami? Pokračujte ve čtení a dozvíte se vše potřebné. :)

Suroviny na korpus:

  • 250g Lotus sušenek
  • 60g másla
  • 2 polévkové lžíce plnotučného mléka

Suroviny na krém:

Korpus na dortík připravíte velmi snadno a to tak, že rozdrtíte sušenky několika krátkými pulsy kuchyňském robotu. Sušenkovou drť smícháte s rozpuštěným máslem, mlékem a přesypete do kulaté, dortové formy o průměru 24cm. Rozhrňte ji rovnoměrně po celém dnu formy a důkladně upěchujte.

TIP: 

Pokud nemáte doma robot, nezoufejte. Sušenky nasypte do sáčku a rozdrťte je například válečkem na těsto nebo paličkou na maso.

Na krém si prvně připravte karamelovou ochucovací pastu. Směs Karina nasypejte do misky, zalejte vodou, promíchejte a nechejte 15 minut nabobtnat.

Vychlazenou smetanu nalijte do mísy, přidejte mascarpone a karamelovou směs. Ručním šlehačem vyšlehejte hladký a tuhý krém. Polovinu krému rozetřete na sušenkový základ, posypejte nalámanými Lotus sušenkami a navrstvěte druhou polovinu krému. 

TIP:

Budete-li chtít připravit dort bez použití živočišných produktů, doporučuji na krém použít rostlinnou šlehačku Hoplá250 g Kariny spojte s 120g vody. Tento základ vyšlehejte s 600 ml dobře vychlazené šlehačky.

Hotový dortík nechejte v lednici odpočívat minimálně 12 hodin.

Jako ozdobu použijte čokoládové hoblinky, karamelové kostky, sušenky nebo ideálně kombinaci všech těchto surovin.