Čočkový salát
Saláty k létu a teplému, slunečnému počasí vyloženě patří. A věřte, že salát nemusí vždy znamenat jen smíchané všemožné lupení jako je polníček, rukola, lístky baby špenátu či červené řepy. Salát může být i krásně barevný, vydatný a originální. Co třeba vyzkoušet luštěninový?
Ingredience:
- 3 hrstky červené čočky
- 3 hrstky klasické čočky
- pár plátků kvalitní šunky
- 2 uvařená vejce
- sterilované okurky + trošku láku
- jarní cibulka
- Bílý jogurt (cca 4-5 velkých lžic, záleží na chuti každého z vás)
- 1 ČL dijonské hořčice
- sůl, pepř
Čočku uvaříme (každou zvlášť) v osolené vodě do měkka. Šunku, jarní cibulku, okurky a vejce nakrájíme na kousky. Všechny tyto suroviny smícháme s uvařenou, vychladlou čočkou. Zamícháme bílý jogurt, dijonskou hořčici a dochutíme solí a pepřem. Můžeme použít i trochu láku z okurek, aby salát chytl "říz".
Protože miluji vejce, přidala jsem si ještě jedno navrch a k tomu pár lístků rukoly. Ta domácí, ze zahrádky tož nemá chybu.