Čočkový salát

Saláty k létu a teplému, slunečnému počasí vyloženě patří. A věřte, že salát nemusí vždy znamenat jen smíchané všemožné lupení jako je polníček, rukola, lístky baby špenátu či červené řepy. Salát může být i krásně barevný, vydatný a originální. Co třeba vyzkoušet luštěninový? 

Ingredience:

  • 3 hrstky červené čočky
  • 3 hrstky klasické čočky
  • pár plátků kvalitní šunky
  • 2 uvařená vejce
  • sterilované okurky + trošku láku
  • jarní cibulka
  • Bílý jogurt (cca 4-5 velkých lžic, záleží na chuti každého z vás)
  • 1 ČL dijonské hořčice
  • sůl, pepř

Čočku uvaříme (každou zvlášť) v osolené vodě do měkka.     Šunku, jarní cibulku, okurky a vejce nakrájíme na kousky. Všechny tyto suroviny smícháme s uvařenou, vychladlou čočkou. Zamícháme bílý jogurt, dijonskou hořčici a dochutíme solí a pepřem. Můžeme použít i trochu láku z okurek, aby salát chytl "říz".

Protože miluji vejce, přidala jsem si ještě jedno navrch a k tomu pár lístků rukoly. Ta domácí, ze zahrádky tož nemá chybu.