Kakaové pracky

Pracky, pracny, pracinky nebo medvědí tlapky jsou tradičním vánočním cukrovím, a tak ani letos nebudou chybět na našem stole  

Ingredience:

  • 200g hladké mouky
  • 160g másla
  • 120g moučkového cukru
  • 80g vlašských ořechů
  • špetka skořice
  • špetka tlučeného hřebíčku
  • trocha citronové kůry
  • trocha kakao
  • moučkový cukr s vanilkovým cukrem na obalení 

Všechny suroviny zpracujeme v kompaktní těsto a necháme přes noc odležet. Následující den plníme formičky na pracky připraveným těstem.

Pečeme v předehřáté troubě na 180°C než okraje mírně ztmavnou (trvá to okolo 15 minut)Po upečení pracky "vyklepeme" z formiček a necháme vychladnout.Hotové pracky obalíme v moučkovém cukru smíchaným s cukrem vanilkovým.