Kakaové pracky
Pracky, pracny, pracinky nebo medvědí tlapky jsou tradičním vánočním cukrovím, a tak ani letos nebudou chybět na našem stole
Ingredience:
- 200g hladké mouky
- 160g másla
- 120g moučkového cukru
- 80g vlašských ořechů
- špetka skořice
- špetka tlučeného hřebíčku
- trocha citronové kůry
- trocha kakao
- moučkový cukr s vanilkovým cukrem na obalení
Všechny suroviny zpracujeme v kompaktní těsto a necháme přes noc odležet. Následující den plníme formičky na pracky připraveným těstem.
Pečeme v předehřáté troubě na 180°C než okraje mírně ztmavnou (trvá to okolo 15 minut)Po upečení pracky "vyklepeme" z formiček a necháme vychladnout.Hotové pracky obalíme v moučkovém cukru smíchaným s cukrem vanilkovým.