Perník z jablek

A máme tady další podzimní recept. Dokonalý, vláčný a rychlý moučník, který doma děláme už dlouhá léta. Sice v receptu není perníkové koření, ale tento název je u nás doma již tak zažitý, že jej nehodlám měnit. Je to prostě perník plný jablíček bez perníku :) 

Ingredience

  • 750g nahrubo nastrouhaných jablek
  • 500g polohrubé mouky
  • 350g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 3 vejce
  • 2dcl oleje
  • 1 a ½ lžičky sody
  • 1 lžička skořice
  • 2 lžíce kakaa
  • Vlašské ořechy

Jablka zbavíme slupky a nastrouháme na hrubém struhadle do velké mísy. Přidáme celá vejce, olej, oba cukry a důkladně zamícháme. Do druhé mísy prosejeme mouku a kakao, přidáme sodu, skořici a také promícháme.

Moučnou směs postupně vmícháme do jablečné. Těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem nebo vymazaný máslem a vysypaný hrubou moukou. Povrch perníku posypeme nasekanými vlašskými ořechy.

Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů zhruba 30 - 40 minut.