Holandský řízek
Holandský řízek sice nemá kořeny v Nizozemí - jedná se spíš o výmysl českých, mlsných jazýčků, ale ať už má tento pokrm původ kdekoliv, chutná vždy skvěle.
![](https://95273848df.clvaw-cdnwnd.com/4532c3ebfb5823db7a8fcbc5c2a4d116/200000570-9d49e9e83b/DSC_0056upraveno.jpg?ph=95273848df)
Ingredience:
- 500g vepřového a hovězího mletého masa
- 150g sýru gouda
- sůl, pepř
- petrželka
- Na trojobal - hladkou mouku, vejce a strouhanku
- Přepuštěné máslo - České ghíčko
Postup:
Mleté maso a nahrubo nastrouhaný sýr smícháme v míse. Ochutíme solí, pepřem a nasekanou petrželkou. Z masové směsi tvoříme placičky, které obalíme v klasickém trojobalu. Smažíme na rozpáleném ghíčku dozlatova.
![](https://95273848df.clvaw-cdnwnd.com/4532c3ebfb5823db7a8fcbc5c2a4d116/200000568-03a2a0499d/DSC_0067upraveno.jpg?ph=95273848df)
![](https://95273848df.clvaw-cdnwnd.com/4532c3ebfb5823db7a8fcbc5c2a4d116/200000572-18212191ac/DSC_0075upraveno.jpg?ph=95273848df)