Císařský trhanec se skořicovým dipem

Ingredience na trhanec  ( 2 porce)

  • 130g polohrubé mouky
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 2 vejce - žloutek a bílek zvlášť
  • 250ml mléka
  • hrst brusinek 
  • rum
  • Ghíčko na opečení
  • Med

Ingredience na skořicový dip

  • Zakysaná smetana
  • Med dle chuti
  • Skořice dle chuti

Mouku smícháme s práškem do pečiva a prosijeme do mísy. Mléko a žloutky prošleháme metličkou a vmícháme k mouce. Mělo by vzniknout hladké, lívancové těsto. Bude-li se Vám zdát těsto příliš řídké, nebojte se přidat malinko mouky navíc. 

Bílky, se špetkou soli, vyšleháme na tuhý sníh, který opatrně vmícháme do těsta. Nakonec přidejte i brusinky, které byly předem namočené v rumu. 

Na přípravu trhance si nachystáme větší pánev, ideálně takovou, ke které máme poklici. Na pánev dáme rozehřát Ghíčko. Na něj nalejeme těsto, přikryjeme poklicí a na velmi mírném plamenu opékáme. Jakmile bude spodní strana dozlatova opečená, obrátíme trhanec a po chvíli jej pomocí dvou vidliček natrháme na menší kousky. Zakapeme medem, důkladně promícháme a můžeme servírovat se skořicovým dipem, který připravíme jednoduše smícháním zakysané smetany, skořice a medu.