Haribo banánový méďa
Nejen maminky na mateřské ocení rychlé a chutné recepty z pár ingrediencí, které má jistě mnoho z nás běžně doma ve spíži. Právě do této kategorie spadá i dnešní banánový méďa.
Žádné vážení a odměřování surovin. Postačí vám obyčejná polevková lžíce.
A co víc? Je nejen rychlý, ale dokonce i zdravý. Připravíte jej bez mouky a cukru.
Připravuji ho obvykle k snídani, podávaný s bílým nebo ovocným jogurtem a čerstvým ovocem. Děti jistě ocení kombinaci s lískooříškovým krémem nebo jen tak samotný, s hrníčkem teplého kakaa.
Ingredience (na 2 formičky)
- 2 banány
- 8 lžic jemných ovesných vloček
- 4 lžíce kokosu
- 8 lžic mléka
- 2 vejce
- 1 lžíce kakaa
- 1 lžíčka skořice
- 1 lžička prášku do pečiva
Zralé banány oloupeme, vložíme do misky a rozmačkáme vidličkou na kaši. Přidáme vločky, kokos, prášek do pečiva, skořici, kakao, vejce, mléko a pořádně promícháme. Směs rozdělíme na dva stejně velké díly a vložíme do silikonové méďa formičky.
Péct můžeme v mikrovlnné troubě při výkonu 900W po dobu 3 minut nebo odpůrci mikrovlnek mouhou zkusit péct v klasické troubě cca 10 - 15 minut na 250 stupňů.