Haribo banánový méďa

08.03.2020

Nejen maminky na mateřské ocení rychlé a chutné recepty z pár ingrediencí, které má jistě mnoho z nás běžně doma ve spíži. Právě do této kategorie spadá i dnešní banánový méďa. 

Žádné vážení a odměřování surovin. Postačí vám obyčejná polevková lžíce. 

A co víc? Je nejen rychlý, ale dokonce i zdravý. Připravíte jej bez mouky a cukru.

Připravuji ho obvykle k snídani, podávaný s bílým nebo ovocným jogurtem a čerstvým ovocem. Děti jistě ocení kombinaci s lískooříškovým krémem nebo jen tak samotný, s hrníčkem teplého kakaa. 

Ingredience (na 2 formičky)

  • 2 banány
  • 8 lžic jemných ovesných vloček
  • 4 lžíce kokosu
  • 8 lžic mléka
  • 2 vejce
  • 1 lžíce kakaa
  • 1 lžíčka skořice
  • 1 lžička prášku do pečiva

Zralé banány oloupeme, vložíme do misky a rozmačkáme vidličkou na kaši. Přidáme vločky, kokos, prášek do pečiva, skořici, kakao, vejce, mléko a pořádně promícháme. Směs rozdělíme na dva stejně velké díly a vložíme do silikonové méďa formičky.

Péct můžeme v mikrovlnné troubě při výkonu 900W po dobu 3 minut nebo odpůrci mikrovlnek mouhou zkusit péct v klasické troubě cca 10 - 15 minut na 250 stupňů.