Letní výbava Dr. Oetker

03.07.2019

Značku výrobků Dr. Oetker zná bez pochyb každý. Pudinky a dezerty všech možných příchutí, přísady a směsi na pečení, ovesné a rýžové kaše, dekorační výrobky jako jsou polevy, marcipán, potravinářské barvivo, různobarevné a čokoládové posypy, marcipán, fondán a v neposlední řadě nabízí spoustu produktů potřebných k zavařování.

U nás vede jednoznačně vanilkový a čokoládový pudink. Manžel miluje kombinaci těchto dvou chutí spolu s klasickými dětskými piškoty a kompotovaným ananasem. Přes letní sezonu však nepohrdne pudinkovým pohárem s čerstvým sezonním ovocem.

V letních měsících hojně využívám směs na přípravu domácí zmrzliny. Její příprava je blesková. Postačí vám čokoládová nebo vanilková směs k přípravě zmrzky a 150ml plnotučného mléka.

Dalším letním tipem je směs na přípravu sirupů Sirupfix Dr.Oetker. Směs v prášku je určena na přípravu ovocných, bylinkových nebo zázvorových sirupů. 

1. způsob přípravy sirupu

K přípravě ovocného sirupu budete potřebovat 1000g ovoce, 1000g krupicového cukru, 500-1000ml vody a jeden sáček Sirupfixu. Ovoce rozmačkáte nebo nakrájíte na malé kousky, vložíte do hrnce a přidáte 500 - 1000ml vody. Množství vody záleží na šťavnatosti ovoce. Ovoce povaříte 5-10minut. Odstavíte a necháte zchladnout. Přidáte Sirupfix smíchaný s 1000g cukru, důkladně rozmícháte a necháte přes noc v lednici.

Druhý den ovoce přecedíte přes gázu, plátýnko nebo velmi jemné síto. Přivedete k varu, krátce povaříte 3-5 minut a v průběhu varu sbíráte případnou pěnu. Horký sirup nalijte do sterilních lahví, uzavřete víčky a láhve dejte na 20 minut naležato.

2. způsob přípravy sirupu

K přípravě sirupu z bylinek budete potřebovat 6 hrstí bylinek, 1000g cukru, 1000ml vody a balení Sirupfixu. Bylinky namočíte do horké (ne vroucí) převařené vody. Do zchladlé směsi přidáme Sirupfix smíchaný s cukrem a necháme přes noc v lednici. Směs přecedíme přes plátýnko, přivedeme k varu a povaříme 10-15 minut. Horký sirup nalijte do sterilních lahví, uzavřete víčky a láhve dejte na 20 minut naležato.

Já se letos přiklonila k druhé variantě přípravy sirupů. Ve spíži mám už uskladnění bezový, mátový a meduňkový.

Meduňkovo mátový sirup

Ingredence

  • 6 velkých hrstí směsi máty a meduňky
  • 1l vody
  • 1kg cukru krupice
  • 1 Sirupfix Dr. Oetker
  • 1 citron

K výrobě tohoto sirupu použijte výše sepsaný druhý způsob přípravy. Navíc do hotové, přeceděné směsi vymačkejte šťávu z jednoho citronu. 15minut převařte a ještě horký sirup slijte do čistých, sterilních lahví. Po otevření sirup skladujte v chladničce.