Müller mascarpone jogurty Novinka na trhu

17.04.2019

Po delší době jsem se začátkem dubna zúčastnila jedné báječné akce, kterou měla pod palcem Klárka z magazínu Žena-in. Tentokrát ve spolupráci se společností Müller, vyrábějící mléčné výrobky.

Při této příležitosti jsem vyjela spolu s kamarádkama na celodenní výlet do Prahy. Naše blogerka Elly, Bohyně kuchyně, musela pracovat, ale já s Marki a úžasnou Zoe, jsme si opravdu užívaly. Krásně svítilo sluníčko, teplota šplhala k 18 stupňům, takže jsme spoustu času
strávily venku procházkou kolem Vltavy. Jako správné ženské jsme mrkly i po obchodech, zašly na něco dobrého k snědku a samozřejmě jsme nemohly vynechat zmrzlinu ve zmrzlinárně Angelato.

A odpoledne hurá do překrásného střešního apartmá MOOo. Zde se konala již zmiňovaná testovací čtenářská akce magazínu Žena-in. Ve spolupráci se společností Müller pro nás byly připraveny novinky ze světa mléčných výrobků. Müller už nejsou jen krémové jogurty, dvousložkové mix jogurty, mléčné rýže, mléčné a kávové nápoje. Nyní najdete v regálech něco mezi jogurtem a dezertem - Müller mascarpone jogurt. Vybírat můžete z několika variant - kombinace meruňka/broskev, višeň, mango, jahoda a tradičně i bílý mascarpone jogurt bez příchutě.

Tyto kelímky vám pomohou vykouzlit během chvíle dezerty, kterými překvapíte každou nečekanou návštěvu. Mascarpone jogurt stačí pořádně promíchat, ovocná složka je na spod kelímku a nakombinovat např. s granolou, lupínky, čerstvým ovocem, pečenými jablíčky nebo hruškami, oříšky, piškoty a čokoládou.

Pokud máte víc času a chcete se blýsknout před svou rodinou, připravte sladkou snídani - lívance s mangovým jogurtem a čerstvým ovocem vylákají z postele i toho největšího spáče.

Tip na výborné lívance podle Bohyně kuchyně:

  • 1 vejce
  • 2 lžíce rozpuštěného másla
  • 130 ml plnotučného mléka
  • špetka soli
  • 140 g polohrubé mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 2 lžíce cukru krupice


Ze všech uvedených surovin připravíme hladké těsto a pak už jen smažíme zlatavé lívanečky. Na talíři doplníme Müller mascarpone jogurtem dle chuti a ozdobíme čerstvým ovocem. 

A to stále není všechno. Z jogurtů můžete vyzkoušet připravit i zmrzlinu. Müller mascarpone stačí jen promíchat, dát do misky a vložit do mrazáku. Jemnější zmrzliny, bez ledových částeček dosáhnete, když každých 15 - 20min promícháte směs metličkou. Za mě nejlepší kombinace je meruňka/broskev. Ideální tip na léto, co říkáte? :)