Sezóna meruněk v plném proudu

27.07.2017

Po sklizni jahod je meruňková sezóna další část léta, na kterou se každý rok těším.                       Meruňky jsou totiž jedno z mála druhů ovoce, které si můžu dopřát. Jak už jsem tady dříve v některém článku zmiňovala, trápí mě potravinová alergie, kvůli které spoustu čerstvého ovoce nemůžu. Jediné štěstí je, že alergie "zmizí", když ovoce projde tepelnou úpravou - takže ovocné koláče, marmelády, kompoty, atd. můžu bez omezení a strachu z alergické reakce.

Babička manžela má na zahradě krásný, velký strom, který skoro každý rok plodí slaďoučké, zlaté plody. Domácí marmeláda, kompot a kynuté nebo tvarohové, meruňkové knedlíky jsou samozřejmostí. Letos jsem chtěla vyzkoušet i něco jiného, a jelikož se poslední dobou snažím jíst trochu zdravěji a velmi ráda snídám jogurty a všemožné kaše (ovesné, pohankové, rýžové), napadlo mne vytvořit něco, co by se dalo používat právě k těmto snídaním. Přemýšlela jsem, sepisovala různé nápady, až nakonec vznikla Meruňková snídaňová směs. Nemám totiž moc v lásce, přeslazené, uměle barvené jogurty, kde není ani kousek ovoce, proto si raději dám jogurt bílý ochucený touto směsí.