Testujeme ryby Nowaco 1/2
Testujeme ryby Nowaco 1/2
Blíží se Vánoce a s ním i období rybích receptů. Testování ryb od značky Nowaco tedy přišlo ve správný čas. Měla jsem možnost ochutnat filé z mořských štik z Kanady a Argentiny a "svíčkové" filé z tresky z Aljašky.
![](https://95273848df.clvaw-cdnwnd.com/4532c3ebfb5823db7a8fcbc5c2a4d116/200001530-d8633d8637/5de67a6fa9b99obrazek.png?ph=95273848df)
Recept na výbornou rybu v papilotě se vám ale bude hodit kdykoliv, když dostanete chuť na rybu. Pro tento recept jsme na kulinářské testovací akci zvolili "svíčkovou" z tresky z Aljašky. Byla naprosto skvělá! Tento recept nadchnul všechny účastníky akce! Originální příprava, pečení jednotlivých porcí samostatně v pečícím papíře zajistilo, že ryba byla krásně šťavnatá a její chuť se propojila s ostatními ingrediencemi. Určitě vyzkoušejte, například když vám přijde návštěva a vy ji budete chtít ohromit zajímavým jídlem.
Ryba v papilotě
Připravit se tak dá jakákoliv ryba, jak už jsem zmínila výše, my vyzkoušeli "svíčkovou" z tresky z Aljašky od Nowaco. Kouzlo této přípravy spočívá v uzavření připravené ryby do jakéhosi balíčku, který vyrobíme z pečícího papíru nebo alobalu.
Do papiloty zabalíme vždycky rybu, kterou osolíme a ochutíme bylinkami. Doplníme ji zeleninou, sýrem, případně trochou omáčky, smetanou. Hlavní je, balíček důkladně přehnout, aby se utěsnil a neutíkala ani vůně, ani šťáva.
Hotové balíčky pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C, přibližně 15 až 20 minut. Záleží i na velikosti ryby, kterou připravujeme. Vyšší filé budeme pochopitelně péct o něco déle.
![](https://95273848df.clvaw-cdnwnd.com/4532c3ebfb5823db7a8fcbc5c2a4d116/200001531-92e4992e4e/5de67a82b7b6fobrazek.png?ph=95273848df)