Testujeme ryby Nowaco 2/2

19.01.2020

Na naší kulinářské akci spojené s testováním jsme vyzkoušeli několik velmi povedených receptů s rybami. Partnerem naší akce byla značka Nowaco a my jsme měli možnost ochutnat filé z mořských štik z Kanady a Argentiny a "svíčkové" filé z tresky z Aljašky. Recepty, jak si poradit s filé, jak je ochutit a zpracovat vás jistě budou inspirovat! Tento recept obsahuje také zeleninu, my jsme použili zmraženou zeleninu také od Nowaco.

Ryba pečená na zelenině

  • 4 velké filé
  • cca 400-500 g mražené zeleninové směsi podle chuti
  • sůl
  • pepř
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • kus másla

Filé si omyjte, osušte a z obou stran osolte a ochuťte pepřem. Zeleninu dejte do pekáče. Ochuťte solí a pepřem. Zalijte smetanou. Nahoru dejte ochucené rybí filé. Vložte do trouby vyhřáté na 160 °C a pečte, dokud nebudou filé hotové. Nebude to trvat dlouho, okolo 15 až 20 minut. Záleží na tom, jak vysoké filé máte. Ihned podávejte.