Testujeme tradiční oplatky Kolonáda

07.07.2019

Oplatky Kolonáda. Moje sladká láska s dětství. Každý víkend jsem s rodiči utíkala z panelákové bytu k babičce na vesnici. A právě ona měla vždy ve své "tajné" skříňce ukryté minimálně jedno balení těchto oplatků.

Dnes můžeme vybírat z několika druhů. Ať už sáhnete po jakýchkoliv, všechny jsou výborné. V nabídce najdete i kulaté lázeňské oplatky - čokoládové, vanilkové a oříškové.

Jelikož jsem si v poslední době velmi oblíbila pečení dortů, nedalo mi to a zkusila jsem z nich připravit pro změnu dort nepečený. Načasování bylo víc než dokonalé - babička právě slavila narozeniny. Použila jsem vanilkové lázeňské oplatky Kolonáda. Ale volba příchutě je čistě na vás. Jednotlivé vrstvy jsem promazávala smetanovým krémem a prokládala banánem.


Kolonáda dort s banánem

Ingredience

  • 1 balení vanilkových lázeňských oplatek Kolonáda
  • 500 g mascarpone
  • zakysaná smetana
  • cukr dle chuti
  • hořká čokoláda (cca 50g)
  • 3 banány

Mascarpone vyklopíme do misky, přidáme cukr dle chuti, pár lžiček zakysané smetany a ručním šlehačem nebo metličkou promícháme.

                 Zakysanou smetanu přidávám, aby krém malinko zřídl a lépe se roztíral na oplatky.

Část hotového krému jsem si oddělala do menší misky a vmíchala do něj rozpuštěnou hořkou čokoládu.

Banány nakrájíme na tenká kolečka.

První oplatku pomažeme světlým, smetanovým krémem, poklademe banány a přiklopíme dalším oplatkem. Tento postup opakujeme. Střídavě můžeme použít smetanový a čokoládový krém. Záleží na vás, zda budete mít chuť na kombinaci těchto dvou krému nebo čokoládu úplně vynecháte.

Hotový dort obmažeme i po stranách, ozdobíme ovocem, květinami, čokoládou a dáme minimálně na 3 hodiny do lednice odležet.

Nemáte čas ani na takovou rychlovku jakou je tento nepečený dortík, ale přesto by jste si pochutnali na něčem sladkém u kávičky? Mějte stále ve své spíži zásobu tradičních Kolonáda oplatek PREMIUM s tabulkou mléčné/hořké čokolády. U nás vítězí ty hořké a kupujeme je stále dokola a dokola.