Tipy na bleskové polévky
...aneb polévkové směci Bonduelle v akci
Hřejivé polévky vařím zejména v zimních měsících, kdy teploty nešplhají příliš vysoko. Jsou však dny i na jaře a v létě, kdy dostaneme s manželem chuť na talíř domácí, poctivé polévky. Přece jen by bylo škoda nevyužít čerstvou zeleninku z vlastní zahrádky. Vím, že malinko předbíhám...ale já už se prostě na ty krásné jarní slunečné dny neskutečně těším.
Jakým polévkám dáváte přednost? Máte rádi luštěninové, vývary, krémové nebo se spíš přikláníte k tradičním recepturám?
Já vám dnes přidám recept na naši oblíbenou tradiční bramboračku a tipy na bleskové polévky, které jednoduše připravíte ze zmražených polévkových směsí Bonduelle, které jsem měla možnost testovat ve spolupráci s magazínem Žena-in.
Bramboračku si naplánujte na poklidné víkendové vaření. Další můj dnešní tip jsou již zmiňované polévky ze směsí Bonduelle. Připravíte je během pár minut, což jistě přijde vhod v pracovní dny, kdy potřebujete rychle nakrmit všechny hladové krky v rodině.
Na výběr máte z několika možností:
- Květáková polévková směs Bonduelle - obsahuje květák, mrkev, petržel, celer a pórek
- Dýňová polévková směs Bonduelle - obsahuje dýni, mrkev a cibuli
- Zelená polévková směs Bonduelle - obsahuje cuketu, hrášek, zelené fazolové lusky a brokolici
Obsah sáčku dle vaší chuti vsypete do 0,5l vody/vývaru. Ochutíte solí, pepřem, povaříte a máte hotovo. Pokud budete chtít připravit krémovou polévku, přidáte 200ml smetany a rozmixujete na hladký krém.
Květáková směs je můj favorit. Květák miluji na všechny
způsoby, takže se vlastně ani není čemu divit.Ke směsi jsem navíc přidala jednu menší bramboru. Hotovou
polévku jsem podávala s kopečkem zakysané smetany a česnekovými krutonky.