Vaření s Madetou

24.08.2019

Už delší dobu jsem se nezúčastnila žádná kulinářské akce uspořádané internetovým magazínem Žena-in. Na celodenní cestování do Prahy jsem až moc unavená. Až teď, začátkem srpna, se naskytla příležitost u nás, na Moravě. A to rovnou u Elly, blogerky Bohyně kuchyně. Její krásná nová kuchyně prošla zatěžkávací zkouškou! Já, naše bohyně a spousta čtenářek Ženy-in, jsme vařily s Madetou a bylo to fakt super. A to nejen proto, že mám výrobky od Madety moc ráda a běžně je doma, ale uvařily jsme si několik báječných, letních receptů, které nám všem velmi zachutnaly a já je budu jistě připravovat v budoucnu i pro svou rodinu. 

První pokrm, který byl na seznamu velmi dobře znám. Lehký, svěží salát s okurkou a koprem. Něco na způsob řeckých tzatziků. Tuto kombinaci chutí miluji. Vyvolává ve mně vzpomínky na naši první dovolenou v zahraničí. Na dovolenou, na které mě manžel požádal o ruku.

Pro milovníky netradičních chutí byl recept na krůtí stehna s avokádem jak dělaný. Já tento pokrm řadím na první místo ze všech připravovaných jídel na této akci. Jemná, smetanová chuť masa si mě doslova získala. Doporučuji vyzkoušet! 

Jako sladkou tečku jsme připravily dva dezerty. Cottage lívance doplněné vynikajícím vanilkovým tvarohem s jogurtem a nepečený piškotový dort s ovocem.  

Jaké výrobky od Madety jsme vyzkoušely?

Jihočeský Cottage. Vždy čerstvý, jemný a lehký dostupný v mnoha příchutích. Jednotlivá sýrová zrnka jsou obalená v lahodné smetaně. Pro nízký obsah tuku a díky vysokému obsahu snadno stravitelných bílkovin je ideálním výrobkem racionální výživy. Cottage je oblíbeným jídlem lidí držících dietu a kulturistů. Je možné jej konzumovat samostatně, nejlépe s celozrnným pečivem. Hodí se i jako základ pro pomazánky, na těstoviny či brambory nebo jako přísada do zeleninových salátů.

Jihočeské pomazánkové tradiční bez příchuti. Český unikát, který má jemnou krémovou konzistenci, lahodnou chuť a lehce se roztírá. Navíc je bez chemických přísad a konzervačních látek, s nižším obsahem tuku, a tudíž i cholesterolu.

Lipánek žervé z tvarohu a smetany je lehký, čerstvý sýr vyrobený z poctivého tvarohu a smetany. Má tvarohovou, lehce roztíratelnou konzistenci a lahodnou smetanovou chuť, proto si ho mají v oblibě děti i rodiče. Nejlépe chutná namazaný na čerstvém pečivu.

Dále jsme měli k dispozici Madeta Jihočeský tvaroh s jogurtem, zakysanou smetanu, smetanu ke šlehání 33% a výborný sýr Gouda.

Více informací o veškerých produktech a příchutích naleznete zde.