Archiv článků

 

Jako dítě jsem nechápala, jak někdo může pít kafe. Černou, nevábnou "vodu", která mi dokonce i smrděla. Tohle mi zůstala až do doby, než jsem začala chodit na vysokou a pak do práce. Ze začátku jsem pila pouze kávy s velkou dávkou mléka, což se ani za kafe nedalo považovat.

Jarní úklid

04.04.2018

Jaro je tady a s ním i čas, kdy se velmi ráda zbavím všech zimních dekorací. Vše co připomíná mrazivé dny, musí pryč. Věnce, šišky a svícny vyměním za živé květiny, nařežu větvičky zlatého deště do vázy a opráším všechny dekorace, které přilákají sluneční paprsky... Než ale začnu s výzdobou, je potřeba vygruntovat domeček.

Už jako malá holka jsem s rodiči nebo prarodiči strašně ráda jezdila po různých výletech. Když jsme se domluvili, že se pojede třeba do zoo, do skanzenu nebo jen tak někam do přírody, nemohla jsem dospat.

Masopust

12.02.2018

Jako každý rok, přibližně touto dobou, se i u nás ve vesničce koná tradiční vodění medvěda. Průvod různorodých masek s muzikanty, který chodí od domu k domu, tančí, zpívá, raduje se, popíjí a pojídá dobroty, které hospodyňky přichystaly. Klasikou, která nechybí téměř v žádné chalupě, jsou domácí vdolky nebo koblížky.

Halloween

15.10.2017

Ačkoli mám mnohem raději naše české svátky, rozhodla jsem se sepsat článek o blížícím se Halloweenu, který v poslední době přichází hodně do módy.

Kalendář hlásí čtvrtek 14.září. Je můj den. Můj narozeninový den. Čas strašně rychle letí a my s ním se měníme, vyvíjíme.

Musím se opět vrátit k akci Testování olejů Lukana v pražském kuchyňském studiu Chefparade, o které jsem Vám psala již v předchozím, srpnovém článku. Tato akce pro mne byla přínosem nejen proto, že jsem se naučila správně využívat různé druhy olejů, ale zažila jsem zde něco nového, a to natáčení propagačních videí.

Jelikož sama ráda dám na doporučení, kde se ubytovat, která místa navštívit, kde se dobře najíst, kde posedět u kvalitní kávy, kam zajít na tradiční krajové speciality...rozhodla jsem se na webu vytvořit novou sekci "Místa, která stojí za to navštívit".

Po sklizni jahod je meruňková sezóna další část léta, na kterou se každý rok těším. Meruňky jsou totiž jedno z mála druhů ovoce, které si můžu dopřát. Jak už jsem tady dříve v některém článku zmiňovala, trápí mě potravinová alergie, kvůli které spoustu čerstvého ovoce nemůžu. Jediné štěstí je, že alergie "zmizí", když ovoce projde tepelnou úpravou...